Voorstelling Dierenarts Lieve De Rycke

Ik was reeds van kindsbeen af geïnteresseerd in dieren en meer bepaald in de verzorging ervan. Het lag dan ook voor de hand dat ik diergeneeskunde ging studeren. In 1990 studeerde ik af aan de universiteit van Gent en na 1 jaar stage in een privépraktijk opende ik in het najaar van 1991 een praktijk in St Michiels Brugge. Deze praktijk was eerst gevestigd in de Barrièrestraat 2 en verhuisde in 1996 naar een nieuwbouw in dezelfde straat (nummer 10).

Op woensdag werk ik nog aan de universiteit te Merelbeke op de dienst Medische Beeldvorming van de kleine huisdieren. Oorspronkelijk was dit elke namiddag, maar omdat mijn praktijk steeds drukker werd, is dit afgebouwd naar 1 dag per week. In mijn beginjaren gaf ik voornamelijk praktijklessen aan de studenten. In 2007 doctoreerde ik aan de UGent met een werk getiteld ‘Correlative computed Tomography, Magnetic Resonance Imaging and Cross-sectional Anatomy of selected regions of the Canine Body’.  Dit is een atlas met CT en MR beelden van de hond die door collega’s dierenartsen kan worden gebruikt om het interpreteren van CT en MR beelden gemakkelijker te maken. Momenteel doe ik vooral research aan de universiteit en publiceer ik deze nieuwe bevindingen in internationale diergeneeskundige tijdschriften.

Zo is de combinatie van praktijk en universitair werk ideaal voor het onderhouden van mijn kennis. Verder volg ik maandelijkse bijscholingen om bij te blijven met de nieuwste ontwikkelingen op het vlak van de diergeneeskunde.

img2_large